O școală bună înalță un neam

Școala Gimnazială Rogoz


Scurt istoric
Localitatea ROGOZ este aşezată în centrul Depresiunii Lăpuşului ca localitate ce aparţine de oraşul Târgu Lăpuş din anul 1968 alaturi de celelalte 13 localităţi, la o distanţă de 51 Km faţă de reşedinţa judeţului MARAMUREŞ, Baia Mare. 
Este învecinată cu localităţile: Libotin, aparţinând comunei Cupsenie, comuna Lăpuş, Suciu de Jos aparținând comunei Suciu de Sus, Dămacuseni, Dobric și Targu- Lapus. 
Localitatea este atestata documentar in 1488, in perioada 1475-1533 a aprtinut tinutului Ciceului, ca proprietate a voievozilor moldoveni Bogdan si Stefan cel Mare. 
Populatia este majoritar formata din romani, alaturi de acestia conlocuind etnia maghiara. 
Din punct de vedere economic activitatea principala o reprezinta cresterea animalelor si cultura plantelor: porumb, cartof si plante furajere.  
Alaturi de acestea localnicii sunt incadrati in unele unitati economice existente, avand ca activitati de baza fabricarea painii, prelucrarea lemnului , materiale de constructii ; o mare parte fiind plecati la munca in strainatate. Primele forme de invatamant au fost constituite din invatamantul confesional 1865, iar din 1915 s-a organizat in sistemul scolar de stat. Incepand cu 1956 s-a trecut la sistemul scolar de 7 ani, iar din 1965 devine Scoala cu clasele I-VIII Rogoz, avand in medie anual 215 elevi, acesteia fiindu-i arondate si gradinita cu program normal Rogoz.Cele două unităţi sunt amplasate în partea de sud a localităţii . Distanţa parcursă de elevi de acasă la şcoală este cuprinsă intre 0,5-2 km, fiind şcolarizaţi şi copii de naţionalitate română din localitatea Dămăcuşeni. 

  • Mon super titre

    Mon super titre

  • Deuxième titre

    Deuxième titre

Contact:
Tel: 0262-387298
Adresă: Școala Gimnazială Rogoz, loc. Rogoz, nr. 411, jud. Maramureș, cod poștal 435611